Органи влади разом з МВС роблять усе для гуманізації кримінального судочинства. Зокрема для виконання  закону про амністію. Про це на брифінгу розповів заступник начальника головного слідчого управління МВС Олег Татаров. 

У рамках чинності цього закону міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на альтернативні, тобто м’якші, вже змінено 82 особам, 61 людина залишається під вартою. Загалом до кримінальної відповідальності притягують 266 осіб у рамках 129 кримінальних проваджень. Однак для реалізації закону необхідно виконати низку чітко передбачених у ньому умов. Бо наразі захоплені будівлі не звільнено, вулиця Грушевського та деякі обладміністрації залишаються зайнятими. За скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів передбачено позбавлення волі на строк до 15 років, повідомляє прес-служба МВС.

«На виконання закону залишається тиждень, і 17 лютого 2014 року при невиконанні умов зазначений закон втрачає чинність. І тоді слідчі розслідуватимуть кримінальні провадження у звичайному порядку, а за наявності достатніх підстав — направляти до суду з обвинувальними актами», — підкреслив Олег Татаров.

Відділ новин  
«Урядового кур’єра»