ЕКОНОМІКА. Диспропорції, що склалися у сфері торгівлі, гальмують розвиток внутрішнього ринку і порушують права та інтереси покупців, виробників і навіть продавців, наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на засіданні Комітету ВР з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.

Він повідомив, що у 2012 році рівень тіньової економіки до офіційного ВВП за методом «витрати населення — роздрібний товарооборот» становив 45%. Так, витрати населення на придбання товарів і послуг становили 1179,1 мільярда гривень, а обіг роздрібної торгівлі — 804, 3 мільярда, тобто різниця становила  374,8 мільярда, що є джерелом «тіньового» обігу товарів і послуг, з яких податки не сплачено, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

На думку урядовця, в ситуації, що склалася, важливим є ухвалення законопроекту «Про внутрішню торгівлю», а також внесення змін до чинної нормативної бази: «Треба нарешті нормалізувати ситуацію у внутрішній торгівлі, зробити її цивілізованішою».