КВАРТИРНЕ ПИТАННЯ. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул вручив ключі й сертифікати від нових квартир сім’ям міста Вишгорода Київської області, які придбали ці квартири за програмами державної підтримки. «Уряд створює можливості для отримання громадянами доступного житла. Сьогодні ще 50 сімей стали власниками нових квартир, придбаних за допомогою держави. Із січня укладено 621 договір з громадянами в рамках державних програм підтримки будівництва та придбання житла. Цього року заплановано підтримку ще понад 6 тисяч українських сімей для отримання нових квартир за програмою «Доступне житло». А з 2010 року вже більш як 6 тисяч українців стали новоселами завдяки підтримці держави», — сказав Олександр Вілкул.

Уведення в експлуатацію першої черги житлового комплексу «Княжа гора» у Вишгороді дало змогу поліпшити умови проживання медичним працівникам, педагогам, працівникам підприємств міста, які придбали квартири за державною програмою будівництва доступного житла «30/70», за якою 30% вартості квартири сплачує держава. 

«Завдяки програмі «Доступне житло», за якою квартири викуповують у ще не завершених будинках, будівельники відчули реальну підтримку держави, а громадяни отримали можливість розв’язання житлових проблем. Програми доступного житла стимулюють розвиток будівельної індустрії та суміжних галузей української економіки. Нині в будівництві використовують понад 70% матеріалів українського виробництва, а цього року показник зросте до 80%», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

В урочистостях також взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк та Вишгородський міський голова Віктор Решетняк. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»