Наступний раунд тристоронніх газових переговорів, де  сторони домовлятимуться про умови постачання російського газу до України та Європи на період у 12 місяців, пройде 13 квітня у Берліні.

Про це заявив у пятницю в Брюсселі голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо на новий раунд тристоронніх переговорів щодо продовження зимового пакету наступного понеділка пізно ввечері у Берліні. Ми сподіваємося обговорити там новий 12-місячний пакет, який охоплював би період від цього літа та визначав би умови постачання російського газу до України», — розповів керівник «Нафтогазу».

Водночас він зазначив, якщо 13 квітня сторони не досягнуть остаточного рішення щодо підписання такої угоди, то переговори триватимуть щонайменше до червня, коли спливає дія тримісячної тимчасової домовленості про постачання російського газу.

Андрій Коболєв також уточнив, що попередньо анонсовану дату проведення берлінських переговорів (14 квітня) змінена на 13-те на прохання російської сторони.