ІНТЕГРАЦІЯ

Офіційний Лондон переконаний, що Україна належить до сім’ї європейських держав

У ході робочого візиту до Великої Британії міністр закордонних справ чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара зустрівся з держсекретарем у закордонних справах Великої Британії Вільямом Хейгом. За результатами зустрічі оприлюднено їхню спільну заяву, в якій ідеться про широке коло питань двосторонньої співпраці, ключове з яких — євроінтеграційні прагнення нашої держави.

«Ми дійшли згоди, що політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС відкриють значні можливості як для України, так і для Євросоюзу, і зроблять важливий внесок задля процвітання та безпеки їхніх громадян. Велика Британія твердо переконана, що Україна належить до сім’ї європейських держав. У цьому контексті ми обговорили шляхи підтримки Великою Британією зусиль України, спрямованих на реформи, зокрема щодо зміцнення українських судових та законодавчих інституцій відповідно до європейських цінностей та практик», — ідеться у заяві глав дипломатичних відомств.

У цьому контексті наголошується на тому, що Сполучене Королівство вкотре підтверджує свою підтримку зусиллям України в реалізації реформ, що дадуть змогу підписати взаємовигідну Угоду про асоціацію з Європейським Союзом: «Ми маємо намір працювати разом, щоб зробити третій саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі успішним».

Крім того, сторони обговорили шляхи налагодження тіснішої співпраці для досягнення цілей ОБСЄ, адже нинішнє українське головування в цій організації надає ідеальну можливість для досягнення прогресу з питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема таких, як неврегульовані довготривалі конфлікти на території ОБСЄ, передає прес-служба МЗС.

Також домовлено співпрацювати задля подальшого розвитку торгівлі та інвестиційних відносин між Україною та Великою Британією. У цьому контексті наголошено на важливості забезпечення передбачуваного і прозорого бізнес-клімату, необхідного для стабільних іноземних інвестицій у нашу країну.

У ході візиту до Сполученого Королівства Леонід Кожара також зустрівся із британськими парламентаріями: членами Палати лордів та Палати громад Парламенту Великої Британії — представниками Багатопартійної парламентської групи дружби з Україною та Британсько-Українського товариства.

Міністр поінформував британських парламентаріїв про прогрес України в імплементації рекомендацій Ради ЄС у закордонних справах, наголосивши на пріоритетності підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства». У свою чергу британські парламентарії підтвердили готовність продовжувати активний діалог з офіційним Києвом у контексті європейської інтеграції України. Так, глава парламентського Комітету з питань культури, спорту та ЗМІ Джон Віттінгдейл заявив, що Багатопартійна парламентська група дружби з Україною, яку він очолює, підтримує нашу державу в її рішучості підписати Угоду про асоціацію та має намір надавати Україні подальшу допомогу на цьому шляху. А голова Британсько-Українського товариства Лорд Різбі запевнив у підтримці Великої Британії євроінтеграційних прагнень України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»