Цікаві студії відкрили у Тернополі. Існуватимуть вони лише два тижні. І навчатимуть тут розписувати писанки, опанувати й такі техніки, як дряпанка, крапанка, а також творити власноруч інші розмаїті речі пасхальної тематики. Цей проект так і назвали: школа писанкарства «Намалюю писаночку». Організовують її задля популяризації українського народного мистецтва й традицій та обрядів святкування Великодня. Уже кілька років поспіль двері цієї школи у місті відчиняють завдяки осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта».

Курс триває п’ять днів. А ось вік «школярів» не обмежений. Премудрості виготовляти та розписувати незмінний великодній атрибут — писанку із зацікавленням однаково вивчають і діти, й дорослі. Тернопільський міський  голова Сергій Надал також прийшов на відкриття школи писанкарства й разом з усіма опановував навички та чаклував над писанковим розписом, а ще всім побажав оволодівати цією майстерністю.

Принагідно зазначимо, що молоді просвітяни охоче відгукуються проводити майстер-класи з писанкарства у дитячих будинках, школах, інших закладах.

Після завершення навчання у школі писанкарства її організатори подбають про виставку робіт учасників проекту, а також нагородять дипломами й подарунками.