За оперативними даними, українські промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення використали за березень 2015 року 3536,7 мільйона  кубічних метрів природного газу (за березень минулого року — 3949,0 млн куб. м).

При цьому вітчизняні споживачі за категоріями, встановленими урядовою постановою №296, перевищили ліміти використання природного газу на 16% (за підсумками лютого 2015 року перевищення становило приблизно 12%). Зазначені категорії спожили 2033,0 млн куб. м газу при запланованому обсязі 1748,7 млн куб. м. Населення використало за березень 1503,7 млн куб. м (на 13% менше, ніж за відповідний період минулого року). Дані, звісно,  наведено без врахування АР Крим.

Найбільше перевищення лімітів зафіксовано в  Рівненській (+235%), Черкаській (+114%) та Харківській (+39%) областях, чотири використали менші обсяги, ніж встановлено лімітами, а 9 областей — дотримувались лімітів або незначно їх перевищили.

Зокрема, менше лімітів споживали Закарпатська (-11%) та Житомирська (-4%) області. Дані щодо споживання газу в Донецькій та Луганській областях наведено без врахування інформації щодо використання природного газу на територіях, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Споживання газу в цих областях також було менше від лімітів, однак  дані звідти надходять із затримкою та не в повному обсязі.

Продовжується перевищення лімітів у промисловості (+22%) та на підприємствах ТКЕ (+14%). Бюджетні установи використали на 21% газу менше за встановлену норму.

Нагадаємо, що постановою були визначені ліміти на рівні 70—90% споживання зазначеними категоріями у відповідному періоді минулого року. Постанова №296 не встановлює плану споживання для населення, повідомляє управління зв’язків  з громадськістю НАК «Нафтогаз України».