ДАТА. В Івано-Франківську чергову річницю Пласту відзначили урочистим маршем та прем’єрою історичного фільму. Стрічка «Смуга перешкод» — про івано-франківську організацію з моменту її створення до наших днів. 

— Спеціально для цієї стрічки віднайдені та оцифровані унікальні архіви, — розповідає один з її режисерів Тарас Зень. — Знайшли найстаріші кадри міста Станіслав, відзняті у 1944 році, відео з митрополитом Андреєм Шептицьким серед пластунів та фрагмент пластового маршу в одному з гірських міст, ймовірно, у Хусті, датовані 1930 роком. Сподіваємось, фільм  надихне кожного пластуна на нові звершення і нагадає про головну мету вірності Богу та Україні.

Пластові марші та змагання просто неба — радість для всього Івано-Франківська. Фото надане автором

Окрім архівів, фільм побудований на сучасних репортажах, художніх постановках та численних інтерв’ю. Місцева мистецька агенція «Наш Формат» видала його на DVD невеликим тиражем для приватного перегляду.

Загалом на  цьогорічне свято «Дня Пласту», що відбулося в рамках реалізації програми «Національно-патріотичне виховання молоді Прикарпаття», до Івано-Франківська з’їхалось понад 400 пластунів з усієї області.