Володимир ГАЛАУР, 
«Урядовий кур’єр»

У рамках міської програми підтримки підприємництва в Харкові працює сервіс для підтримки молодих підприємців. На порталі «Підприємництво і споживчий ринок міста Харкова» функціонують і оновлюються затребувані серед харків’ян сервіси.

Так, за словами директора департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міськради Вікторії Китайгородської, сервісом «Допомога підприємцю» в основному, користуються молоді люди, які звертаються з питаннями про те, як відкрити свій бізнес, як правильно скласти бізнес-план, зареєструвати підприємство. Консультацію можна отримати в онлайн-режимі двічі на тиждень.

Також на порталі працює майданчик «Бізнес-навігатор», на якому представлені міські підприємства малого, середнього та великого бізнесу, і можна отримати всю інформацію про їхню діяльність.

Користується популярністю і електронний сервіс «Ярмарок вакансій», який цього року почав працювати у тестовому режимі.

«Він дуже затребуваний, оскільки спостерігається відтік кадрів на підприємствах. Завдяки інформації, яку тут розміщують, люди влаштовуються на роботу, і підприємства отримують нових співробітників. У цьому проекті ми тісно співпрацюємо з Молодіжною радою при Харківському міському голові, і самі беремо участь у ярмарках», – зазначила Вікторія Китайгородська.