У селищі Кар’єрне Великоолександрівського району на Херсонщині запустили систему газу для жителів селища в межах програми «Власний дім» за підтримки обласної держадміністрації. Так, у селищі Великоолександрівка філія ПАТ «Херсонгаз» та ПП «Гайдай» виконали роботи з газифікації на загальну суму 1086 тисяч гривень за кошти кредитних інвестицій Херсонського обласного фонду та власні кошти населення.

Як поінформував заступник голови правління — головний інженер ПАТ «Херсонгаз» Володимир Сковпень, до газової мережі завдовжки п’ять кілометрів підключили дев’ять вулиць селища. В. о. заступника голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик зазначив: «Нині у країні активно впроваджують заходи з енергозабезпечення. Але неможливо використовувати одне-єдине джерело, потрібно працювати з альтернативними видами енергії. Та газ також має бути, особливо у сільській місцевості, а далі людина сама вирішуватиме, яким джерелом енергозабезпечення їй користуватися. Ось це і є право вибору кожного жителя області й країни».

Олександр Адамчик щиро подякував усім, хто брав участь у газифікації Кар’єрного, а особливо — його жителям, які не побоялися труднощів і власних витрат. Адже питання газового забезпечення селища порушували з початку 2011 року, а почали вирішувати тільки у 2015-му завдяки підтримці керівництва облдержадміністрації та співпраці з ПАТ «Херсонгаз».

За традицією було запалено блакитний вогник у селищі Кар’єрне, а присутні мали змогу особисто переконатися у якості подачі газу, приготувавши разом з однією з господинь селища страви.

Голова селищної ради Кар’єрного Володимир Сидор також подякував усім членам кооперативів «Вогник-2» та «Вогник-4» за їхню віру в те, що селище газифікують. До кінця вересня планують газифікувати селище Біла Криниця, а в грудні — село Первомайське Великоолександрівського району.