Канівське училище культури і мистецтв відтепер реорганізоване у вищий навчальний заклад — Канівський гуманітарний інститут Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. У студенти посвячено 106 учорашніх абітурієнтів та випускників училища. Новий виш готуватиме бакалаврів за напрямками «Музичне мистецтво», «Хореографія», «Образотворче мистецтво». У майбутньому випускники матимуть змогу продовжувати навчання в Уманському університеті за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» та «магістр». Цього року канівському інституту надано 68 державних місць.

Ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Наталя Побірченко назвала цю подію вагомою.

— Вже наступного року, — розповіла вона, — плануємо відкрити тут такі освітні напрямки, як туризмознавство, іноземна філологія, готельно-ресторанна справа — створюватимемо відділення, яких потребує регіон. Гадаю, що інститут згодом зможе вирости з нашого підрозділу в самостійний заклад.

Інститут створено на виконання Указу Президента Віктора Януковича «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» та розпорядження Кабінету Міністрів «Про реорганізацію навчальних закладів». 

Народження гуманітарного інституту стало  справжнім святом для його студентів. Фото автора