Організатори фестивалю «Ніч у Львові» впевнені, що жодні вибрики погоди не здатні зіпсувати це яскраве свято. Молода родина львівських науковців Наталя та Денис із шестирічною донечкою Настусею з нетерпінням чекають цього мистецького марафону. Уже вибирають найцікавіші з пропонованих заходів, щоб вчасно зареєструватися на сайтах музейних закладів. Адже цього року вперше побували на травневому фестивалі й отримали море задоволення та запаслися добрим настроєм, а ще й Львів заново відкрили для себе. Втім, кажуть, не розчаровуватимуться, навіть якщо кудись не вдасться потрапити, бо побувати всюди — фізично неможливо. Також застерігають: не варто дослухатися скептиків, мовляв, фестиваль, як і попередній, відбуватиметься за спрощеною програмою. У травні кількість відвідувачів (їх було більше, ніж розраховували) музейних закладів, галерей, театрів, де в ці дні відкрилися неординарні виставки, ще раз підтвердила магічну силу мистецької терапії для психологічно зранених душ.

Охочі цікаво провести час відтак не пошкодували, бо ніч у музеї — це справді романтично і незвично! А поводивши за львівським звичаєм козу, отримали неперевершену насолоду від таких мандрівок, бо не лише нові виставкові експозиції побачили, а й насолодилися прекрасною музикою. Адже музейники працювали в тандемі з музикантами, тож гості прогулювалися музейними залами під акомпанемент доброї музики. У Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької, приміром, відвідувачі мали нагоду побачити виставку «25 раритетів Соломіїного дому» та почути голос Примадонни.

Традиційно поза конкуренцією в жителів та гостей Львова нічні феєрії у романтичному Італійському дворику, містичні — у Музеї історії релігії, де впродовж двох днів виступали дитячі колективи, працювали численні майстер-класи, а коли місто обіймали сутінки — велично звучав орган, відтак гостям запропонували незвичну екскурсію-концерт «Музика композиторів ХVІІІ — початку ХІХ ст.».

Ну а завершувала родина пані Наталії мистецький марафон, як і більшість львів’ян та гостей міста, у передмісті Львова Винниках — на традиційному фестивалі сиру та бринзи, що його організував місцевий Краєзнавчий музей, де була і цікава концертна програма, й танці під живу музику, й театралізовані дійства, конкурси та лицарські турніри, вогняне шоу, огляд виставок, а відтак і приготування давніх українських страв та частування смаколиками.

Врахували організатори окремі недоліки попереднього фестивалю, коли в деяких музейних закладах суттєво скоротили тривалість ночі, як, скажімо, в Музеї народної архітектури та побуту у Львові. Тоді безкоштовно потрапити до «Шевченківського гаю» гості могли лише до 14-ї години, а вже опісля відвідувачам довелося заплатити повну вартість вхідного квитка. А тепер музейники мають змогу реабілітуватися, запросивши відвідувачів «Шевченківського гаю» на опівнічні театрально-містичні екскурсії, адже, за словами організаторів, саме в такі літні ночі оживають давні легенди.

Нині організатори вирішили показати духовний та сакральний Львів. Уперше гості зможуть оглянути Митрополичі палати собору св. Юра, побувати на екскурсії в монастирській бібліотеці храму св. Онуфрія, а відвідувачі церкви Ольги та Єлизавети зможуть піднятися на оглядовий майданчик храму. Вночі відчинять свої двері монастир Бенедиктинок, собор Покрови Пресвятої Богородиці та багато інших церков і храмів міста. Долучитися до проекту виявили бажання навіть фінансові установи міста. Для екскурсії та проведення заходів у рамках фестивалю буде відкрито одне з банківських відділень ПАТ «Кредобанк». Уже тепер можна стверджувати, зважаючи на кількість зареєстрованих учасників, що родзинками нинішнього проекту будуть екскурсії найстарішими церквами міста, маршрут, який ознайомить із чудотворними іконами Львова, нічні екскурсії львівськими дахами й велоекскурсія, яка закінчиться на світанку на Лисій горі — екскурсанти зустрінуть сонце з однією відомою львівською етно-групою.