Учасники та гості зустрічі все ще прибувають до північної столиці Росії. «Сирійського питання» у порядку денному саміту «Групи двадцяти» немає. Однак, як очікується, саме воно, а не фінансові питання, стане головним на форумі – якщо не в офіційних кабінетах, то принаймні в кулуарах.

Усі з нетерпінням чекають на зустріч президентів США та Росії, один з яких заявляє, що може віддати наказ бомбувати Сирію і без санкції ООН, а інший – активно цьому протистоїть. Двосторонніх переговорів між Бараком Обамою та Володимиром Путіним не заплановано. Втім, прогнозують, що вони таки поговорять про сирійський конфлікт. Імовірно, в іншому форматі, наприклад, під час робочого обіду. Напередодні господар Білого дому висловив сподівання, що йому вдасться переконати російського лідера змінити позицію.

На саміті «двадцятки», до якої входять 19 країн з найрозвиненішою економікою та Євросоюз, також будуть присутні представники міжнародних організацій. Зокрема, й ООН, генсек якої закликав учасників зустрічі зосередитися на врегулюванні сирійського конфлікту.

Copyright © 2013 euronews