У понеділок, 30 березня, уряд України підписав Угоду із урядом Японії про спільні проекти з відновлення східних регіонів України, протидії корупції, розвиток медичних закладів, а також підписано меморандум про взаєморозуміння з Фондом WNISEF задля спільного розвитку українського бізнес-сектору.

Згідно з Угодою між урядом України та урядом Японії Україні надається грант непроектного типу обсягом 500 мільйонів йєн на закупівлю спеціального обладнання для відновлення східних регіонів України, а також на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів та дослідницьких установ.

Крім того, міністр економічного розвитку і торгівлі України, президент Фонду WNISEF та голова Місії USAID в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння, що дасть змогу вже найближчим часом розпочати програму технічної підтримки розміром 30 мільйонів доларів. Програма передбачає допомогу для розвитку українського експорту, підтримки соціально відповідального бізнесу, який створюватиме робочі місця для біженців, ветеранів АТО та інших малозахищених верств населення.

Кошти також будуть використані на підвищення кваліфікації молодих українських менеджерів та розвиток державно-приватного партнерства.

«Зараз наша країна активно змінюється і ми маємо можливість впровадити найкращі, найпередовіші, найбільш перевірені світові практики управління, - наголосив за результатами підписання документу міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

Прес-служба Кабінету Міністрів України