Після кровопролиття, яке сталося під час демонстрацій цими вихідними у столиці Таїланду, уряд розмірковує над необхідністю запровадження надзвичайного стану.

Про це заявив голова Ради нацбезпеки Таїланду Парадон Паттанатабут, передає УКРІНФОРМ з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

«Ми готові застосувати декрет, яким буде запроваджено надзвичайний стан. Всі служби, яких стосується прийняття рішень у таких питаннях, поліція, армія та уряд дуже серйозно розмірковують над цим варіантом, проте наразі ми не дійшли згоди», – сказав він.

Водночас Паттанатабут зазначив, що у разі тривалого блокування демонстрантами урядових будівель або банків, уряду доведеться оголосити надзвичайний стан, оскільки загроза заворушень суттєво збільшиться.

Як зазначається, надзвичайний стан розширить повноваження влади Таїланду, зокрема дозволить запроваджувати комендантську годину, затримувати підозрюваних без висунення обвинувачень, цензурувати ЗМІ та забороняти політичні мітинги за участю більш ніж п'яти осіб.

Нагадаємо, щонайменше 28 осіб зазнали поранень унаслідок двох вибухів, які прогриміли у неділю під час антиурядових виступів у Таїланді. У суботу невідомий відкрив вогонь по натовпу демонстрантів, внаслідок чого одна людина постраждала. У п'ятницю від вибуху гранати загинула одна людина та ще 35 дістали поранення.

Вже декілька місяців у Бангкоку тривають масові протести з вимогою відставки прем'єр-міністра Їнглак Чинават і скасування позачергових виборів.