Складна ситуація на Луганщині утворилася навколо державного підприємства «Сєвєродонецька ТЕЦ» та комунального підприємства «Первомайськтеплокомуненерго». Сєвєродончани не могли отримати номінацію на газ для підприємства, бо не уклали договір реструктуризації поміж державним підприємством та НАК «Нафтогаз» України. А засновник КП «Первомайськтеплокомуненегро» залишився на окупованій території, що унеможливлює погодження лимитів з НАК «Нафтогаз» України.

Нині Сєвєродонецька ТЕЦ обслуговує понад 30 тисяч абонентів. А це 637 житлових будинків, де проживає майже 60 тисяч населення. А у містах Гірське та Золоте Попаснянського району – замерзали 21 тисяча людей у 71 будинках. Тож на засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 9 листопада була ухвалена низка рішень, які допомогли розпочати опалювальний сезон у цих містах. Щоправда, за словами виконуючого обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Сергія Філя, керівництво ПАТ «Луганськгаз» усіляко перешкоджало виконанню запланованого.

«Дякую усім правоохоронцям і особисто прокурору Луганської області Володимиру Янку за оперативне втручання в ситуацію. Це спільна велика перемога!» – підкреслив Сергій Філь.

Наразі мешканці багатоповерхівок трьох міст прифронтової Луганщини – з теплом. Відновлено й централізоване теплопостачання 23 соціальних об’єктів зазначених міст. З теплом діти у п’яти дитячих садочках, десяти школах та Золотівському професійному ліцеї. Хворі нарешті зможуть отримувати лікування у теплих приміщеннях семи закладів охорони здоров’я, у тому числі у військовому госпіталі.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур'єра»