Це явище вже стало всеохопним: сучасні діти мають мобільні телефони.

За даними веб-сайту uSwitch, у Великій Британії дітлахи купують свій перший мобільник переважно в 11 років, деякі – ще раніше. Що стосується думки батьків, то вони найчастіше висловлюють задоволення з приводу того, що в будь-який момент можуть сконтактуватися зі своїми чадами.

«Зазвичай, коли ви не бачите вашу дитину протягом якогось часу, у вас починається паніка, ви починаєте гарячково зясовувати, де ж вона. Тепер це займає рівно пять секунд: дістати телефон і просто подзвонити».

Але є нюанс, який викликає занепокоєння: іноді навіть дуже маленькі діти вже «озброєні» мобільними телефонами.

«Навіть п’ятирічні діти на ігровому майданчику зясовують, у кого найкращий і найсучасніший смартфон, у кого є вихід до ширшого спектру додатків: у відповідності до цього встановлюється своєрідна ієрархія на дитячому майданчику», каже Ернест Доку із сайту uSwitch.

Якщо немає жодних технічних обмежень, діти можуть заходити на «дорослі» сайти простим натисканням на екран. Всі ці міркування спонукали Тома Сандерленда спроектувати особливу модель мобільних телефонів, які, за його словами, є цілком безпечними для дитячого вжитку.

«В цих телефонах є тільки функція голосового дзвінка. В них немає екрана та звичної клавіатури, тож немає і можливості виходу в інтернет, не можна набирати текст та заходити на веб-сайти, наприклад, сексуального змісту. За все це ви можете бути цілком спокійними, адже телефон працює тільки у режимі «дзвінок», – говорить Сандерленд.

Майже півтори тисячі батьків, консультувалися на сайті uSwitch щодо їхніх досліджень: таким чином, дебати щодо безпечності використання мобільних телефонів дітьми можна вважати відкритими

 Copyright © 2013 euronews