ДИПЛОМАТІЯ. Міністр закордонних справ Леонід Кожара взяв участь у засіданні Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту. У своєму виступі перед євродепутатами він поінформував про прогрес України у реалізації системних реформ у контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Леонід Кожара зазначив, що протягом трьох місяців після 16-го саміту Україна—ЄС українською владою було вжито конкретних заходів для реформування системи правосуддя, вдосконалення виборчого законодавства, а також здійснення інших реформ, передбачених Порядком денним асоціації Україна—ЄС. Міністр також поінформував присутніх про заходи, спрямовані на реформування системи управління державними фінансами та поліпшення бізнес-клімату.

Окрему увагу на засіданні було приділено питанням візової лібералізації, повідомляє прес-служба вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

Депутати Європейського Парламенту, у свою чергу, запевнили українську сторону у підтримці євроінтеграційних прагнень нашої держави та налаштованості на підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Вільнюсі. Водночас було підкреслено, що остаточне рішення про підписання ухвалюватимуть на основі оцінки досягнутого Україною відчутного прогресу у виконанні Висновків Ради ЄС у закордонних справах від 10 грудня 2012 року та рішень лютневого саміту Україна—ЄС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»