Уряд Польщі прийняв рішення про виділення Україні 100 мільйонів євро «довгого кредиту».

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду. «Половина цих коштів буде спрямована на будівництво автошляхів до міжнародних пунктів пропуску на кордоні», - йдеться в повідомленні.

Глава уряду зазначив, що під час його зустрічі з польським прем'єром Евою Копач минулого тижня в Києві було домовлено, що половина з цих коштів буде спрямована на будівництво, в першу чергу тих доріг, які йдуть до міжнародних пунктів пропуску.

«Тому що у нас з боку Польщі – Європа, а з боку України дороги – ще Радянський Союз», – зазначив він.

Яценюк нагадав, що Кабмін виділив 1,7 мільярда гривень на поточний, або так званий «ямоковий» ремонт доріг. Крім того, 700 мільйонів гривень виділено на дороги в Західних областях України: «Треба справедливо розподілити ці 700 мільйонів гривень».

Прем’єр також наголосив на важливості контролю за якістю будівництва і використанням коштів під час будівництва та ремонту автошляхів: «Вибіркові перевірки з якості і з використання. Бо відомі злодійські схеми в «Укравтодорі». Щоб у них там не було свята з цього приводу (виділення коштів – ред.). І щоби Арсен Борисович (Аваков - ред.) «не відволікав» їх від роботи щодо ремонту доріг».

Прес-служба КМУ.