АВТОПЕРЕВЕЗЕННЯ. Україна пропонує повну лібералізацію вантажних автоперевезень з Росією. 

Це питання обговорювалося у рамках Міжнародного транспортного форуму у Лейпцигу (Німеччина), передає прес-служба Міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури України Володимир Козак і міністр транспорту Російської Федерації Максим Соколов обговорили на заході актуальні питання подальшої співпраці щодо розвитку автомобільних та залізничних перевезень.

«Володимир Козак пропонує повну лібералізацію вантажних автоперевезень між Україною та Росією. Наразі українські транспортники вже підготували проект міжурядової угоди про міжнародне автомобільне сполучення, яка передбачає, зокрема, повну відмову від дозвільної системи під час транзитних перевезень та перевезень в/з третіх країн», - йдеться у повідомленні.

Ефективність та успішність зняття обмежень щодо перевезень між обома країнами, за словами Козака, доводить авіаційна галузь - у цій сфері на сьогодні між Україною та Росією не існує жодних обмежень ані за частотами, ані за пунктами призначень та кількістю авіакомпаній.

Також Володимир Козак та Максим Соколов обговорили найбільш актуальні питання у галузі залізничного транспорту, зокрема, щодо зняття бар'єрів, які перешкоджають його розвитку.

Крім того, міністри домовилися активізувати роботу щодо підвищення ефективності автомобільної, морської та залізничної підгалузей транспорту та проведення відповідних робочих груп та комісій.