ІНТЕГРАЦІЯ. В Україні позитивно оцінюють схвалення та передачу Колегією Європейської комісії на розгляд Раді Європейського Союзу пакета документів для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це заявив радник Президента — уповноважений України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв. За його словами, це рішення ознаменувало завершення технічних процедур Європейської комісії з опрацювання проекту угоди.

«Тепер Рада ЄС має здійснити власні технічні процедури з підготовки тексту та схвалити одностайне політичне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» в листопаді цього року. Незважаючи на технічний характер, рішення Єврокомісії є визнанням прогресу, якого за останній час Україна досягла в контексті Висновків Ради ЄС у закордонних справах від 10 грудня 2012 року, Спільної заяви саміту Україна—ЄС 25 лютого 2013 року та відповідних рішень Президента України на виконання цих домовленостей», — передає слова посадовця прес-служба глави держави.

У цьому контексті він наголосив, що рішення є потужним стимулом до подальших дій всіх гілок української влади з метою забезпечення підписання Угоди про асоціацію в листопаді 2013 року.

А Міністерство закордонних справ у оприлюдненому коментарі привітало ухвалене рішення Колегії Єврокомісії рекомендувати Раді ЄС підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС та уможливити її тимчасове застосування до завершення процедур ратифікації державами-членами ЄС.

Як передає зміст коментаря прес-служба відомства, українська сторона спрямовує необхідні зусилля на реалізацію домовленостей, досягнутих за результатами Шістнадцятого саміту Україна—ЄС, для забезпечення підписання угоди у зазначені терміни. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»