Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає неприпустимим ухвалення держбюджету на 2015 рік на чинній податковій і бюджетній базі.

Як передає кореспондент Еспресо.TV , про це Яценюк заявив сьогодні на засіданні уряду.

Він зазначив, що парламент підготував два варіанти держбюджету: перший базується на чинній податковій базі, другий – на новій.

Разом з тим, Яценюк заявив, що уряд не подаватиме проект бюджету, який базується на чинному законодавстві, оскільки це буде бюджет економічного падіння, а не бюджет зростання.

«Саме тому кілька тижнів тому Мінфіну було дано доручення розробити справжній пакет економічних реформ , який повинен стати фундаментом для прийняття держбюджету», - сказав глава уряду.

За його словами, цей пакет включає нову редакцію податкових змін, радикально нову систему оподаткування єдиним соціальним внеском, зміни до бюджетного кодексу.

Яценюк заявив, що завтра цей пакет реформ буде поданий на розгляд парламенту.

«Уряд не піде на затвердження бюджету на старій законодавчій базі у звязку з падінням економіки майже на 7%, яке пов’язано з війною, в першу чергу, не піде на падіння всіх соціальних витрат. Ми знайшли компенсатори. Ми знаємо як зробити цей бюджет стабільним», запевнив Яценюк.