Кабінет Міністрів України схвалив пакет законопроектів з реформування МВС, зокрема, про створення нової національної поліції, яка, за словами урядовців, продемонструє іншу якість відношення людини у формі до громадянина України.

Під час виїзного засідання Кабінету Міністрів України в Національній академії внутрішніх справ Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що законопроекти з реформування МВС передбачають чіткі права і повноваження поліцейського: «Ми робимо великий крок у справжній реформі колишньої радянської системи міліції і перехід до європейської української поліції – за змістом, формою і за значенням».

Глава Кабінету Міністрів України наголосив, що запропонована урядом реформа передбачає долучення до лав національної поліції виключно через конкурс, а до її лав треба залучати українську молодь, яка «по-іншому вихована, яка має інше бачення, розмовляє іноземними мовами».

Національна поліція, підкреслив він, має продемонструвати «іншу якість відношення людини у формі до громадянина країни – повагу, відповідальність, допомогу і захист».

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк по завершенні засідання оглянув та протестував автомобілі, придбані для нової патрульної української поліції, яка почне нести варту в Києві вже влітку цього року.

Перес-служба КМУ