УРЯДОВІ РІШЕННЯ. У середу на засіданні уряду було прийнято Постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я». Документом, який було розроблено Міністерством охорони здоров'я України, забезпечується направлення викликів екстреної медичної допомоги за телефонним номером «103» від усіх телекомунікаційних операторів, які обслуговують громадян України та інших осіб, які перебувають на території України, з будь-якого місцезнаходження абонента до регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Постановою впорядковується використання коштів державного бюджету в частині закупівлі послуг з розробки проектної документації та проведення її державної експертизи щодо підключення центрів екстреної медичної допомоги до телекомунікаційної мережі загального користування та будівництво ліній зв'язку для підключення центрів до телекомунікаційної мережі.

Для здійснення зміни маршрутизації викликів екстреної медичної допомоги за телефонним номером «103» передбачено закупівлю послуг з розробки проектної документації та проведення її державної експертизи щодо підключення центрів екстреної медичної допомоги до телекомунікаційної мережі загального користування, а також будівництво ліній зв’язку для підключення центрів.

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я