Чинний президент ФІФА та головний фаворит на переобрання на цю посаду на цьогорічних травневих виборах Йозеф Блаттер отримав неабиякого прочухана від опонентів по виборчій кампанії. Особливо дав перцю швейцарцю, під час свого виступу на конгресі УЄФА, що відбувся 24 березня у Відні, голова Королівського футбольного союзу Нідерландів голландець Міхаель ван Праґ:

«Чудова спадщина міжнародного футболу була заплямована постійними обвинуваченнями в корупції, хабарництві, кумівстві та марнотратстві. Ефективні зміни просто неможливі під керівництвом тієї ж особи, що є відповідальною за стан справ у ФІФА сьогодні».

Про нагальну потребу оновлення ФІФА та її політики говорили і інші два кандидати – португалець Луїш Фігу та Принц Йорданії Алі бін Аль-Хуссейн.

«ФІФА не має залежати від президента. Це нездорова ситуація для будь-якої компанії та організації. Чого ж не вистачає ФІФА сьогодні? Вас. Кожний президент кожної окремої національної асоціації світу має відігравати більш відчутну роль у повсякденному житті ФІФА», заявив екс-гравець «Барселони» та «Реала» Луїш Фігу.

«Лишень уявіть собі оновлену ФІФА, із відновленою репутацією, поєднаною із любов’ю до футболу. Негайним наслідком цього буде стрімке комерційне зростання, що набагато перевищуватиме те, яке ми бачимо зараз», були слова бін Аль-Хуссейна.

У відповідь на усю критику у свій бік Блаттер, який керує світовим футболом останні 16 років, і начебто вже заручився підтримкою більшості континентальних Конфедерацій, лише усміхався.

Вибори президента ФІФА відбудуться на конгресі ФІФА 29 травня.