НАМІРИ. В аеропорт «Київ» приходять західний і східний лоу-кости. Так, 15 вересня 2013 року «Жуляни» зустрінуть перший регулярний рейс авіакомпанії Flydubai з Дубаї (ОАЕ). Крім того, ще одна бюджетна компанія – іспанська Volotea – може розпочати польоти з 2014 р., передає УКРІНФОРМ з посиланням на  прес-службу аеропорту.

«Флот авіакомпанії Flydubai складається із 28 найновіших літаків Boeing 737-800, розрахованих на перевезення 189 пасажирів. Ця модель є одним із найнадійніших і перевірених літаків в історії авіації. Рейси з аеропорту «Київ» будуть виконуватися щодня, приліт 13.50, виліт 14.35 за місцевим часом», – вказується у повідомленні.

Зазначається, що Volotea підтвердила свої наміри розпочати польоти з аеропорту «Київ» вже з 2014 року. Це іспанська бюджетна авіакомпанія, штаб-квартира якої розташована в Барселоні. Флот перевізника складається із 9 літаків Boeing 717, розрахованих на перевезення 125 пасажирів.

Можливі напрями, які зараз розглядає Volotea – міста Європи: Мадрид, Марсель, Порту, Болонья, Берлін, Бухарест, Краков, Дублін, Софія, Штутгарт, Манчестер.

Нагадаємо, аеропорт «Київ» у березні 2011 підписав договір з авіакомпанією Wizz Air-Україна, у квітні 2013 р. – з італійською авіакомпанією Air One і іспанським дискаунтером Vueling Airlines.

Таким чином, в 2014 році з аеропорту «Київ» будуть літати 5 авіакомпаній, які позиціонують себе як лоу-кост компанії.