НАЙБАГАТШЕ МІСТО. За версією дослідницької компанії GfKUkraine, яка оприлюднила рейтинг міст України, Одеса – найбагатше місто України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт компанії.

Рівень заробітної плати в Одесі навіть вищий, ніж у столиці. Тут середній дохід на душу населення сягає 1914 грн/міс., тоді як у Києві — 1868 грн/міс. Третій лідер серед українських міст — Харків, з 1796 грн/міс.

Порівняно з 2010–2012 роками ці показники зросли на 10%, 7% і 4%, відповідно.

Загалом, йдеться у результатах дослідження, у багатьох містах з населенням понад 100 тисяч жителів спостерігається стагнація економіки, сповільнюються темпи зростання надходження коштів.

«Зростання доходів у невеликих промислових містах Східної України лишається нестабільним, оскільки виробництво в таких містах сконцентровано навколо великих підприємств та секторів, що великою мірою залежать від ситуації на зовнішніх ринках», — коментує Дар’я Перекосова, дослідник відділу дослідження ринків послуг GfK Ukraine.

Тільки в окремих містах Південної та Західної України (наприклад, у Миколаєві, Євпаторії, Луцьку, Чернівцях, Івано-Франківську), які розвиваються за рахунок сфери послуг та малого бізнесу, а також у більшості індустріальних міст Донбасу (наприклад, у Алчевську, Краматорську та Нікополі), спостерігається порівняно високий темп зростання доходів населення, йдеться в доповіді.

ICTV