ТАРИФИ. Антимонопольний комітет України досягнув домовленості з найбільшими мобільними операторами в країні – компаніями «Київстар» і МТС – щодо зниження тарифів як на внутрішні розмови, так і на роумінг.

Про це повідомив на прес-конференції перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

«Принципова позиція комітету призвела до того, що компанії, усвідомлюючи масштабність фінансової відповідальності, вийшли на відповідний рівень лояльності та співпраці з комітетом. Завдяки цій взаємодії були виявлені реальні резерви подальшого зниження тарифів», – сказав Кузьмін, уточнивши, що рекомендації щодо внутрішніх тарифів оператори мають виконати впродовж десяти днів, щодо роумінгу - впродовж 30.

За словами посадовця, тарифи мобільних операторів знизяться на 20-25%, при цьому економічний ефект становитиме 1 мільярд гривень.

Водночас Кузьмін наголосив, що антимонопольне розслідування на ринку мобільного зв'язку перебуває на завершальному етапі, і комітет вимагатиме подальшого зниження тарифів.

Як повідомлялося, АМКУ з початку грудня вивчає питання тарифів «Київстару» та «МТС Україна». У червні комітет рекомендував операторам знизити тарифи до економічно обгрунтованих.

УКРІНФОРМ