Працівники закладів охорони здоров’я психіатричного профілю спільно з психологами Державної служби з надзвичайних ситуацій та соціальними працівниками надають психологічну допомогу жителям визволених міст у зоні проведення АТО та тимчасово переміщеним особам.

За інформацією директора Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ Ірини Пінчук, у Слов’янську впродовж тижня медичні сестри обласної психіатричної лікарні разом з працівниками соціальних служб здійснили адресний обхід вулиць міста, під час якого опитали 1393 жителів, провели роз’яснювальну роботу з питань медикаментозного забезпечення та отримання гуманітарної допомоги, відновлення надання комунальних послуг.

Окрім цього, мобільні бригади психологів надають рекомендації зі звернення до психологів, а у разі потреби й до лікарів-психіатрів. В інших регіонах України, де перебувають тимчасово переміщені особи зі сходу, також надають необхідну психологічну допомогу. До складу спеціальних мобільних виїзних бригад входять психологи, психіатри, психотерапевти, дитячі психологи, медсестри та соціальні працівники. Всі вони надають консультативну, психодіагностичну допомогу, здійснюють психокорекцію з визначенням подальшого напряму лікування.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, у Житомирській області за участі психологів, психотерапевтів, психіатрів здійснено 2 виїзди, у Київській — 64, Рівненській — 7, Тернопільській — 33, Хмельницькій — 11 виїздів. Так, психологічну допомогу отримали понад 250 осіб.

Особливу увагу психологи приділяють малечі. У Житомирській області 12 дітей потребувало психологічної допомоги, у Київській — 6, у Запорізькій — 5, у Рівненській та Тернопільській — по 3 дітлахів. Хмельницькій бригаді довелося одній дитині надати психотерапевтичну допомогу. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»