Україна залишалася єдиною в Європі країною без мобільного інтернету третього покоління. Конкурс з надання мобільним операторам необхідних ліцензій завершився тільки в кінці лютого, коли Національна комісія регулювання зв'язку та інформатизації оголосила підсумки тендера на ліцензії 3G.

Але навіть якщо мобільні оператори отримають ліцензії найближчим часом, до початку надання повноцінних послуг пройде кілька місяців. Тим не менш, абоненти «МТС Україна» стали першими, хто може скористатися високошвидкісним інтернетом 3G - завдяки угоді про національний роумінг з оператором ТриМоб. Корпоративним і користувачам тарифів Ultra VIP 3G послуга доступна з лютого, абонентам передоплати - з 13 березня, в найпопулярніших інтернет-орієнтованих тарифах «Смартфон» і «Планшет». Замовити послугу «3G Безліміт» можна, набравши запит **888#, повідомляє Gazeta.ua.

Поки в Україні це єдина можливість скористатися 3G-інтернетом. Максимальна швидкість передачі даних за цією технологією становить 7,2 Мбіт/сек, середня - 1,5-2 Мбіт/сек. Вартість безлімітного 3G - від 50 гривень на місяць.

Формат послуги унікальний для українського ринку: абонентам «МТС Україна» не потрібно купувати якесь додаткове обладнання або нову SIM-карту. Для того, щоб скористатися національним 3G роумінгом, їм достатньо мати телефон з підтримкою технології зв'язку 3G UMTS.