РЕЗОНАНС. 27 травня у Бахчисараї на подвір’ї власного будинку  32-річний Хайсер Джемілєв — молодший син керівника меджлісу та народного депутата України Мустафи Джемілєва — застрелив 44-річного місцевого жителя, який був давнім знайомим родини.

У ході первинної перевірки встановлено, що постріл був зроблений з мисливської зброї, яка перебувала в будинку. Як повідомив під час брифінгу начальник Головного управління МВС України в Криму Михайло Слєпньов, під час затримання молодий чоловік не чинив опору і не перешкоджав правоохоронцям. Зараз Хайсер Джемілєв перебуває у СІЗО, його справу попередньо класифікували за ч. 1 ст. 115 КК України — навмисне вбивство. Водночас на офіційному сайті меджлісу оприлюднили інформацію, що це нещасний випадок, який стався через необережне поводження зі зброєю.  Коментуючи трагічні події, батько Хайсера розповів, що у сина є проблеми з психікою, адже він п’ять років тому проходив курс лікування у Львівській психіатричній лікарні. «А нещодавно в нього, вочевидь, почалося загострення», — припустив Мустафа Джемілєв в коментарях газеті «Вісті».

Наразі слідчі органи утримуються від висловлювань щодо мотиву злочину,  який спонукав молоду людину вистрілити у свого товариша.

Але, розуміючи, що до цієї справи буде прикута увага суспільства, керівник силового відомства автономії запевнив, що розслідування проводитимуть об’єктивно та з дотриманням законів. У свою чергу  Мустафа Джемілєв заявив, що з боку його сім’ї і рідних надають максимальне сприяння у проведенні слідчих заходів, і висловив надію на те, що слідство вестимуть відкрито і неупереджено.