ТУРБОТА. Усіляку підтримку вітчизняним кардіохірургам, які працюють у столичному «Центрі серця», пообіцяв перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов під час відвідання закладу. Він зазначив, що ця унікальна установа не матиме проблем з фінансуванням. Урядовець ознайомився з роботою клінічної лікарні, поспілкувався з її керівництвом, персоналом і пацієнтами.

Сергій Арбузов побував, зокрема, у відділеннях реанімації та лікування вроджених вад дітей, де поговорив з батьками новонародженої дівчинки з Чернівецької області — місцеві лікарі давали лише 1% зі ста, що вона виживе. Однак унікальна операція, проведена фахівцями «Центру серця», дає дитині змогу жити повноцінно.

Варто зазначити, що всі подібні операції абсолютно безкоштовні для пацієнтів і фінансуються за рахунок державного бюджету, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра. Розповідаючи про роботу центру, його директор Борис Тодуров попросив Сергія Арбузова посприяти ухваленню змін до бюджету, щоб держава виділила кошти, необхідні центру. Особливо актуальне це питання зараз, коли заклад переходить з підпорядкування Київської міськдержадміністрації у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я.

У пошуках сучасних кардіотехнологій не обов’язково їхати світ заочі. Фото з урядового порталу

«Я впевнено заявляю, що ви не матимете потреби у фінансуванні. Ми знайдемо можливість профінансувати центр і цього року, і наступного в повному обсязі. Виконаємо свої обіцянки з надією, що ви зможете врятувати ще не одне життя», — заявив Сергій Арбузов.

Його підтримала і міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, зазначивши, що Україна має професійну армію кардіохірургів та необхідну матеріальну базу для проведення найсучасніших операцій. Що й підтверджує робота установи.

«Упевнена, що центр і надалі нарощуватиме позитивні результати своєї діяльності. Це свідчення того, що ми на правильному шляху в наших реформах, і головне — їх результат очевидний сьогодні. Подивившись на роботу цього центру, можна впевнено сказати, що нам не потрібно їхати за сучасними технологіями далеко, вони — поряд з нами. І, в разі необхідності, є до кого звертатися», — додала Раїса Богатирьова.

Київську міську клінічну лікарню «Київський міський центр серця» введено в експлуатацію 21 грудня 2007 р. З квітня 2008 року центр надає весь спектр кардіохірургічної допомоги і дітям, і дорослим не лише Києва і всіх регіонів України, а й іноземцям. Важливо, що частка пацієнтів з регіонів України становить понад 65%. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»