Американські вчені попереджають всіх, хто шукає собі діагноз не в лікаря, а в інтернеті: на Wikipedia немає правильних медичних діагнозів.

Як повідомляє The Independent, твердження, здавалося б, очевидне. Однак, як виявилося, багато пацієнтів послуговуються популярним сервісом, намагаючись самостійно визначити свою хворобу і призначити собі лікування, передає ТСН.

Вчені переглянули сотні медичних статей на Wikipedia, в яких йшлося про серйозні хвороби, такі як цукровий діабет, серцево-судинні хвороби, рак легень, депресія та багато інших.

Дослідники встановили, що з кожних 10 статей 9 мають грубі помилки з точки зору медицини. Однак 47-70% терапевтів і студентів медичних факультетів підглядають у Wikipedia перш ніж ставити діагноз пацієнтам.

Американські вчені радять не робити цього, оскільки помилки на сайті можуть сильно нашкодити здоров'ю. Краще звернутися до дипломованого і досвідченого лікаря, який не буде шукати підказок в інтернеті.

Помилки не рідко зустрічаються в статтях на Wikipedia. Приміром, раніше Wikipedia повідомила, що Челябінськ повністю знищений метеоритом.