ПРОЗОРІСТЬ. Прем’єр-міністр Микола Азаров запросив представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) бути спостерігачами під час парламентських виборів в Україні. Відповідну пропозицію він зробив під час зустрічі з віце-президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ, депутатом австрійського парламенту Вольфгангом Гроссруком, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Прем’єр-міністр підкреслив, що віце-президенту ОБСЄ він першому повідомляє про прийняте рішення встановити на всіх 34 тисячах виборчих дільниць веб-камери для моніторингу ходу голосування, попередження порушень виборчого законодавства або оперативного реагування на можливі порушення. Таким чином за парламентськими  виборами в Україні можна буде спостерігати через веб-портал з будь-якого куточка світу.

У свою чергу Вольфганг Гроссрук повідомив, що він планує приїхати в Україну як заступник керівника Місії іноземних спостерігачів ОБСЄ. «Демократія — це живий процес, в удосконаленні якого зацікавлені всі, зокрема і європейські демократи», — зауважив австрійський парламентарій. Він підкреслив, що коли порівнювати Україну з іншими пострадянськими країнами в питаннях демократії та свободи слова, то Україна «попереду всіх».

При цьому Вольфганг Гроссрук пообіцяв, що зробить все від нього залежне, щоб Місія в Україні була максимально об’єктивною. Всі попередні Місії ОБСЄ мали великий авторитет і отримали безумовну довіру до своїх висновків завдяки великому досвіду та фаховості.