Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що лідери країн-учасниць G20 схвалили «Петербурзький план», спрямований на розвиток світової економіки і створення нових робочих місць.

За схвалення плану висловилися одностайно всі, заявив Силуанов на брифінгу за результатами першого дня саміту «Великої двадцятки», повідомляє Gazetaua.

За його словами, план передбачає заходи щодо стимулювання інвестицій і зниження рівня волатильності і відображає прагнення країн-учасниць G20 до скорочення боргів і зниження дефіцитів.

Крім того, G20 вибрала близько сорока фінансових інститутів - великих банків і страхових компаній, які не можуть бути збанкрутували. У їх відношенні будуть введені додаткові наглядові заходи і додаткові вимоги до їх акціонерам. Дводенна щорічна зустріч лідерів країн-учасниць групи G20 відкрилася в Санкт-Петербурзі 5 вересня.

Саміт проходить у Росії, оскільки РФ в 2013 році є головою «Великої двадцятки». Як повідомив в день відкриття саміту глава адміністрації президента Сергій Іванов, у зв'язку з головуванням у G20 Росія витратила $180 млн, з яких $60 млн – на проведення заходу.