Триденний велопробіг територією Сумщини об’єднав професійних спортсменів  і любителів цього виду спорту. Серед них — студенти, робітники, представники інтелігенції. Наймолодшому учасникові марафону Станіславу Юрченкові з Конотопа — 14 років, найстаршому — сумчанинові Володимирові Захарку — 57.

Ініціатива проведення такого масового старту належить жителеві Білопілля, відомому велосипедному ентузіастові Ігореві Кальченку, який нещодавно встановив національний рекорд України. Протягом загалом 110 годин, або 70 — чистого часу, він перетнув країну з її східної точки на Луганщині до західної в місті Чоп Закарпатської області. Щоб і надалі утверджувати роль велосипеда як надійного помічника і атрибут здорового способу життя, Ігор і вирішив разом з однодумцями влаштувати пробіг територією області.

Такі старти потрібні всім! Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Шанувальники велоспорту з Державним прапором побували в Недригайлові, Ромнах, Конотопі, Кролевці, Глухові, Путивлі та інших районних центрах,  завітали у десятки сільських населених пунктів, де відбулися зустрічі з місцевим населенням, зна?йомство з життям земляків. Усього на  спідометрах велосипедних ентузіастів зафіксовано майже 500 кілометрів.

За словами учасників пробігу, всі вони надзвичайно задоволені результатом. Вдалося перекинути умовні містки між селами і містами слобожансько-гетьмансько-поліського краю, утвердитися як особистості у спорті, побачити, наскільки прекрасна і багата рідна земля. Адже на навколишній світ усі дивилися не крізь скло автомобіля чи поїзда.