ОЦІНКА. Завдяки успішному проведенню Євро-2012 Україна стала на крок ближче до Європи. Таке переконання висловив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з депутатом Європейського парламенту від Республіки Польща Богуславом Ліберадскі. 

За словами Валерія Хорошковського, всі гості чемпіонату відзначили високий рівень підготовки України до проведення Євро-2012, а також радісну і дружню атмосферу, що панувала у приймаючих містах. «Найважливіший результат України на Євро-2012 — велика кількість європейців, які стали друзями нашої країни. Дуже важливо, що іноземні вболівальники, які відвідали Україну, мають хороші враження від високого рівня організації чемпіонату та від нашої країни загалом», — цитує слова урядовця його прес-служба.

Коментуючи наближення парламентських виборів в Україні, Валерій Хорошковський заявив, що уряд докладе максимум зусиль, щоб провести їх у відповідності до європейських норм і стандартів. Але при цьому, за його словами, важливо, щоб оцінка виборчого процесу не залежала від результатів самих виборів. Перший віце-прем’єр також зазначив, що Україна зацікавлена в широкому моніторингу передвиборчої кампанії: «Ми за те, щоб спостерігачі з боку європейських інституцій починали активно працювати вже зараз. Якщо є якісь зауваження — ми готові виправляти всі недоліки». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»