«ЛЕ-БУРЖЕ-2013». Відкриття ювілейного 50-го Міжнародного авіакосмічного салону в паризькому передмісті Ле-Бурже затримується через сильну зливу, яка обрушилася в понеділок на французьку столицю.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

За попередньою інформацією, відкриття перенесли на 13.00 за київським часом.

У роботі найбільшої виставки світової авіаційної та космічної промисловості візьмуть участь понад 3 тисячі компаній із 44 країн, у тому числі з України.

Для широкого загалу авіасалон в Ле-Бурже, який поточного року проводиться уп’ятдесяте, відкриється у п'ятницю, 21 червня. Виставка завершить роботу в неділю, 23 червня. Очікується, що салон відвідають майже 300 офіційних делегацій із 88 держав.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров перебуває із дводенним робочим візитом у Парижі, де візьме участь у роботі авіасалону «Ле Бурже-2013», в ході якого ознайомиться з передовими зразками аерокосмічної техніки.

Попередня програма робочого візиту передбачає 17 червня участь делегації в офіційному відкритті міжнародної виставки, відвідування виставкових павільйонів з українськими експостендами, огляд статичного стенду з літаками національного виробництва Ан-158, Ан-70 та інші заходи.

Паризький авіасалон Paris Air Show - Le Bourget є найбільшим у світі. Він проводиться раз на два роки. Салон є місцем зустрічі для провідних світових корпорацій, що виробляють космічну та оборонну техніку, авіадвигуни, авіаційний транспорт і устаткування для оснащення аеропортів. У Ле-Бурже можна побачити і найбільший пасажирський авіалайнер, і мініатюрний безпілотний літальний апарат. Загальна виставкова площа перевищує 300 тисячквадратних метрів.

УКРІНФОРМ