У тому, що земля і досі таїть у собі вибухонебезпечні предмети  часів Великої Вітчизняної війни, днями переконалися учасники пошукового загону «Останній рубіж» з Конотопа на Сумщині. Проводячи розкопки поблизу села Лісогубівка Конотопського району, вони натрапили на авіаційну бомбу. Звісно, про знахідку відразу ж повідомили місцевий підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники встановили, що це фугасна авіаційна бомба вагою 50 кілограмів. Працівники міліції взяли під охорону місце знахідки, а заявку на знешкодження подали до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби  з надзвичайних ситуацій.

За словами учасників загону «Останній рубіж», у вересні 1941 року в цій місцевості точилися запеклі оборонні бої між 5-ю повітрянодесантною бригадою полковника Родимцева і частиною 2-ї танкової армії генерала Гудеріана. Ці події ввійшли в історію під назвою «Бій на річці Сейм». Під час проведення розкопок пошуковці неодноразово натрапляли на боєприпаси часів війни — артснаряди, мінометні міни тощо. Авіабомбу ж  знайшли вперше.