НАУКА. Напередодні Дня науки Прем’єр-міністр Микола Азаров у столичній філармонії вручив провідним вітчизняним науковцям державні нагороди.

«Хочу запевнити вас від імені уряду в тому, що підтримка науки, підтримка вчених, підтримка наших наукових шкіл була і завжди буде пріоритетом діяльності нашого уряду», — наголосив Микола Азаров.

Фундаментальна наука наближає майбутнє. Фото з сайту 3dnews.ru.

Він підкреслив, що в Україні функціонує понад 800 науково-дослідних, проектно-конструкторських та інших наукових організацій. «Це величезний потенціал. Головне питання полягає в тому, як його використовувати. Нам потрібно ще багато чого зробити, щоб розвивати цей потенціал», — сказав Микола Азаров.

Глава уряду загалом вручив 11 державних нагород, 150 державних премій України в галузі науки і техніки за 2012 рік, одну з яких — віце-прем’єр-міністру Олександрові Вілкулу «За розробку і впровадження у гірничорудній промисловості технологій безтротилових зривів». Також Прем’єр-міністр вручив 42 премії Кабінету Міністрів за впровадження інноваційних технологій.

Наприкінці Микола Азаров зачитав вітальне слово Президента України Віктора Януковича, повідомляє  департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Того самого дня очільник уряду побував на урочистому відкритті Центру науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт компанії «Самсунг Електронікс Україна», де привітав прихід до нашої країни серйозного, соціально відповідального бізнесу. «Мені дуже імпонує їхня довготермінова політика інвестування в Україну. Відкриття цього центру свідчить про те, що стратегія компанії полягає не просто у завоюванні ринку, а в розбудові довготермінових відносин з країною», — констатував Микола Азаров.

Прем’єр-міністр відзначив позитив події, адже компанія є соціально відповідальною, а також пообіцяв урядову підтримку таким відповідальним інвесторам.

«Україна має великий потенціал для того, аби ваша компанія могла і надалі розвиватися у науковому і промисловому планах, і наш уряд, безумовно, підтримуватиме такі компанії», — конкретизував Микола Азаров.

Глава уряду нагадав, що саме високотехнологічні галузі повинні стати локомотивом для розвитку всієї вітчизняної економіки. І саме тому уряд запровадив стимули для IT-компаній, підприємств авіакосмічної галузі та виробників інноваційної продукції.

«Мені приємно, що в нас відкриваються високотехнологічні компанії, які  надаватимуть роботу приблизно 2 тисячам людей найбільш затребуваної і кваліфікованої професії у галузі IT, комп’ютерної техніки. Для України це надзвичайно важливо, бо саме підтримку таких галузей передбачено Стратегією економічного розвитку України», — резюмував Микола Азаров.

Він також пообіцяв, що в Україні буде прийнято спеціальний закон із підтримки IT-галузі. «Безумовно, закон про підтримку IT-галузі буде ухвалено, і уряд твердо налаштований на те, щоб для цієї галузі було створено спеціальний режим підтримки», — наголосив Прем’єр-міністр.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»