ТРАГЕДІЯ. Сьогодні на центральному кладовищі у Феодосії поховають міського голову Олександра Бартенєва, який, незважаючи на всі зусилля медиків, помер у лікарні після скоєного замаху на його життя. За словами керівника кримської міліції Михайла Слєпаньова, в ніч на суботу 27 липня, коли градоначальник повертався додому, невідомий біля під’їзду вистрілив з близької відстані йому в спину з обрізу одноствольної мисливської рушниці 16-го калібру, яку, до речі, кілер залишив на місці злочину. Пізніше неподалік правоохоронці знайшли барсетку Бартенєва з його особистими документами, але без грошей.

Міліція розпочала кримінальне провадження відразу за двома статтями Кримінального кодексу — ч. 4 ст. 87 (розбійний напад із застосуванням вогнепальної зброї) і ст. 115 (умисне вбивство). Втім, слідчі розглядають кілька мотивів злочину, пов’язаних, зокрема, не лише з банальним розбоєм, а й з професійною діяльністю покійного, а також з можливими комерційними розборами чи навіть помстою. У всякому разі, свідки показують, що чули розмову Бартенєва з кимось «на підвищених тонах», а вже потім пролунав постріл.

За останні три роки феодосійський міський голова став п’ятим загиблим градоначальником у Криму. Правда, двоє з них — сільський голова Веселого Ігор Юшко і міський голова Малого Маяка Леонід Малик — вкоротили собі віку власноруч… Але це нічого не значить — за багатьма даними, причинами такого градоначальницького мартирологу є бізнесові конфлікти, яких у приморських кримських містах вистачало завжди. Можливо, що й Олександр Бартенєв запросто міг стати комусь поперек дороги, позаяк вважався міцним господарником. Йому було 57 років. Міським головою Феодосії був обраний у 2008 році. У нього залишилися мати, яка мешкає в Росії, дружина і дорослий син.

…Так уже сталося, що трагедія в Феодосії збіглася зі святкуванням Дня міста. І хоч яке там святкування, деякі урочисті заходи вирішили не відміняти. За словами заступника міського голови Ігоря Авруцького, «…Олександр Володимирович особисто затверджував план проведення свята і в останній момент доручив виконати все передбачене до Дня міста…»