ІНТЕРНЕТ. Українські вікіпедисти закликають долучитися до редагування статей у Вікіпедії в рамках «Місяця українського села», який розпочався сьогодні. 

Про це УКРІНФОРМу повідомив член правління – виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич.

«Дописувачі української Вікіпедії з нагоди Дня Незалежності України проводять «Місяць українського села» з метою вдосконалення статей (чи написання нових) про існуючі, а також про колишні села України», – сказав він.

Тож українські вікіпедисти звертаються до істориків, краєзнавців із закликом долучитися до «Місяця українського села», який розпочався сьогодні 20 серпня і проходитиме до 17 вересня цього року. За словами Пероганича, це можна зробити, зареєструвавшись у Вікіпедії та перейшовши на сторінку місячника.

Кожен також може завантажити зроблені ним фотографії до ВікіСховища, і таким чином допомогти в ілюструванні статей про села України.

Українська Вікіпедія посідає 14-те місце у світі за кількістю статей серед 284 мовних розділів цієї он-лайн-енциклопедії, в якій налічується більше 396 тисяч статей, а кількість зареєстрованих користувачів, що протягом останнього місяця зробили щонайменше одне редагування, - трохи більше 1800. Вікіпедія – волонтерський проект і долучитись до її редагування може кожен, хто має доступ до інтернету.