Харківська міліція затримала банду, яка скоювала резонансні злочини на Слобожанщині. Слідчі вже довели причетність п’ятьох чоловіків до організації та здійснення підпалів і зберігання зброї. Ще одного їхнього приплічника оголошено в міжнародний розшук.

Як розповіли у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області, у вересні 2013 року 39-річний житель Харкова звернувся до свого 50-річного товариша з пропозицією за винагороду знайти виконавців для підпалу дачного будинку в селі Бобровка на Харківщині. Це була помста за відмову господаря будинку вести спільний бізнес. Раніше судимий чоловік знайшов виконавців — двох одеситів, 38 і 34 років, які й підпалили дачу.

Через кілька місяців (також з метою помсти конкурентам) організатор запропонував виконавцям підпалити п’ять елітних іномарок на паркувальному майданчику в центрі Харкова. Для цього задіяли ще одного 34-річного жителя Одеси. На початку жовтня 2013-го машини облили сірчаною кислотою. Потерпілим завдано збитків на суму понад півмільйона гривень.

Під час досудового слідства проведено чимало обшуків. З квартири 50-річного чоловіка правоохоронці вилучили ручну гранату РГД-5, пістолет-кулемет «Скорпіон», кілька десятків патронів, пістолет, майже 200 грамів бездимного пороху, тротилові шашки вагою понад 1,5 кілограма. Під час обшуку у квартирі 26-річного підозрюваного виявлено тротилову шашку вагою 204 грами, 23 мобільні телефони, протигаз, 15 сім-карт.

Усім затриманим членам злочинного угруповання оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Максимальне покарання за цими статтями — 10 років позбавлення волі.