НЕКВІТНЕВИЙ «ЖАРТ». Скільком «гумористам»  уже довелося поплатитися за свої недолугі вигадки щодо загрози замінування того чи того приміщення! Завдяки чітким діям правоохоронців авторів цинічних погроз здебільшого знаходять, і вони відбувають покарання.

Цими днями двоє вже немолодих чоловіків, погрожуючи замінуванням, стали вимагати у касира одного з банківських відділень Черкас виплатити чималу суму грошей. На підтвердження своїх намірів зловмисники продемонстрували персоналові велику сумку, стверджуючи, що там сховано достатньо вибухівки, аби підірвати все навколо.

Можна зрозуміти стан працівників банку, які почули ці погрози. Однак встигли непомітно натиснути на тривожну кнопку. Чергова частина Соснівського райвідділу міліції, одержавши від диспетчера повідомлення про тривогу, спрацювала оперативно. Через кілька хвилин міліціонери були у банку і затримали шахраїв.

А що ж із «вибухівкою»? Біля касового віконця стояла сумка, яку швидко оглянули експерти-криміналісти. Її вміст не становив ніякої загрози, оскільки це був туго згорнутий одяг. При огляді місця події працівники міліції не виявили ніяких вибухонебезпечних речовин і предметів.

Затриманих було доставлено в Соснівський райвідділ міліції. Ними виявилися двоє місцевих жителів віком 52 і 53 роки, один з них мав судимість. Затримані в скоєному зізналися і пояснили, що прийшли до банку одержати гроші. Їм з певних причин було відмовлено. Замість того, щоб спокійно розібратися в ситуації, один з відвідувачів почав погрожувати, що у нього в сумці вибухівка і він зараз підірве відділення.

За цим фактом слідчий відділ Соснівського РВ міліції розпочав кримінальне провадження. Триває слідство. До речі, санкція відповідної статті Кримінального кодексу України передбачає за подібні «жарти» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.