Комісія Мінекономрозвитку з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсують за рахунок коштів державного бюджету, провела чергове засідання, на якому оцінила виконання програми за 2018 рік й розширила перелік техніки та обладнання для агропромислового комплексу, які відповідають критеріям для отримання компенсації.

«У 2018 році українські аграрії купили 17 182 одиниці української сільгосптехніки на суму 4,4 мільярда гривень завдяки цій програмі. А ще на 38% зросла кількість машинобудівних підприємств, які виготовляють техніку і обладнання для АПК, при цьому третину всієї української техніки та обладнання купують за запровадженою нами програмою», — підкреслив голова комісії, перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Комісія отримала численні звернення від виробників із проханням розширити перелік техніки та обладнання і збільшити кількість учасників програми. Тож на своєму засіданні комісія вивчила отримані заявки на відповідність сільгосптехніки та обладнання критеріям участі у програмі й оновила на 2019 рік перелік виробників і номенклатуру техніки та обладнання, які відповідають її умовам.

«Спершу критеріям програми відповідали тільки 40 заводів з виробництва сільгосптехніки, а торік — уже 141, хоч вимоги до локалізації зросли із 35% до 55% на 2019 рік. На початку було менш як 800 найменувань техніки і обладнання, а у 2018-му стало 9250. Завдяки програмі створено 5 тисяч додаткових робочих місць, а надходження до бюджетів усіх рівнів становили 1,6 мільярда гривень. Це свідчить про дієвість програми», — наголосив Степан Кубів.

За підсумками засідання комісія затвердила оновлений перелік виробників і розширила перелік техніки та обладнання, які відповідають критеріям програми підтримки, повідомляє прес-служба відомства. Це стосується 163 заводів та 11 374 найменувань продукції.

Відділ новин
«
Урядового кур’єра»