ОСВІТА. Багато це чи мало — 24 роки, — коли йдеться про вік вищого навчального закладу? Вочевидь небагато, якщо порівнювати цей відрізок часу з історією кількох провідних осередків науки і професійної освіти в Україні — Києво-Могилянською чи Острозькою академіями, національними університетами у Львові, Харкові, Києві … Але знаними «кузнями кадрів» може похвалитися і новітня наша доба, що стала періодом становлення і розвитку кількох відомих сьогодні вищих шкіл. Одна з них — Міжрегіональна академія управління персоналом, утворена 1989 року як недержавний навчальний і науково-дослідний виш. 

За ці роки МАУП не лише здобула високе суспільне визнання, а й стала найбільшим гуманітарно-економічним вищим навчальним закладом у сфері недержавної вищої освіти в Україні, у складі якого сьогодні діють Президентський університет у місті Києві, Всеукраїнський університет з понад чотирма десятками інститутів, філій та інших дочірніх структур у всіх регіонах держави, а також Міжнародний відкритий університет, що включає в себе Міжнародний підготовчий інститут та мережу центрів відкритої освіти МАУП за кордоном.

Академія має ліцензію Міносвіти і науки, в тому числі й на надання освітніх послуг іноземним громадянам, акредитована за IV вищим рівнем за всіма ліцензованими спеціальностями і видає дипломи державного зразка. Нині тут навчаються понад 25 тисяч студентів з 39 країн світу за 20 спеціальностями, поділеними у свою чергу на більш як сотню спеціалізацій. Навчальний процес забезпечують понад 2300 викладачів, переважно докторів і кандидатів наук. МАУП включена до Світової бази даних про вищу освіту, яку регулярно відслідковує Міжнародна асоціація університетів під егідою ЮНЕСКО.

Днями великий і дружний колектив академії без зайвої помпезності, але тепло і якось по-домашньому відзначив День своєї альма-матер. Звертаючись до «всіх, хто тут навчається й навчає, хто нас шанує і прийшов привітати», ректор МАУП, доктор юридичних наук Анатолій Подоляка, зауважив: оскільки головна місія вищої школи — сприяння розвитку особистості, зі стін академії мають виходити не просто освічені, а й духовно багаті молоді люди, здатні нести високі ідеали в життя. Без підвищення якості навчального процесу, відродження споконвічних національних цінностей і нового усвідомлення історичного минулого та великого майбутнього України цього не досягти, отож маємо повсякчас примножувати традиційно добру славу вітчизняної освіти, адже виховуємо майбутню еліту народу, спроможну забезпечити гідний поступ своєї держави.