ВИСНОВКИ. Гідроелектростанції ПАТ «Укргідроенерго» успішно пропустили весняно-літнє водопілля 2013 року. «Всі гідроагрегати ГЕС компанії працювали без збоїв, що свідчить про високу надійність та безпеку їх роботи. Ключову роль у цьому відіграють реконструкція та заміна застарілого обладнання, які тривають у рамках реалізації Проекту реабілітації ГЕС. Встановлюють сучасне, ефективніше гідротехнічне й електросилове устаткування, автоматизовані системи контролю, які в комплексі надають велику впевненість керівництву та гідроенергетикам за роботу ГЕС у такі періоди», — заявив генеральний директор компанії Ігор Сирота.

Обладнання станцій успішно пройшло чергове випробування у складних умовах і пропустило всю паводкову воду без шкоди екології та населенню поблизу головних річок країни. «Ми змогли також перевищити план  виробітку електроенергії, довівши показники генерації до рекордних за останні роки. У квітні було вироблено понад два мільярди кіловат-годин, у травні — майже два мільярди та півтора у червні. Це значно вище від запланованих обсягів та вдвічі більше, ніж торік», — цитує слова фахівця прес-служба Міненерговугілля.

Окрім цього, кількість води, яка проходила через водоскиди на Каховській ГЕС у холостому режимі, також була досить великою, адже станція була не в змозі пропустити такий обсяг води через існуючі гідроагрегати. Загалом у холостому режимі там пропущено понад 6,5 кубокілометра води. «Це вкотре вказує нам на необхідність якомога швидше вирішити питання початку будівництва Каховської ГЕС-2, техніко-економічне об∂рунтування якої перебуває на завершальній стадії. Це збільшить виробіток електроенергії на станції, яка замикає Дніпровський каскад ГЕС та дасть змогу ще ефективніше використовувати водний потенціал Дніпра», — зазначив Ігор Сирота.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»