Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає Верховну Раду України ухвалити необхідні закони для продовження приватизації державних підприємств. Про це Голова Уряду заявив під час засідання Національної ради реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка у понеділок, 29 серпня.

«Вірю у те, що Парламент може консолідуватися, прийняти необхідні закони для того, щоби ми могли продовжити цей процес [приватизації] абсолютно, підкреслюю, публічно», — заявив Володимир Гройсман.

За його словами, кількість державних підприємств в Україні є у десятки разів завищеною та є джерелом корупції і неефективного використання державних коштів.

«3,5 тис підприємств в Україні. Цифра в десятки разів завищена, порівняно з будь-якою країною за розміром такою, як Україна», — заявив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр наголосив, що в Україні потрібно провести публічну, відкриту та якісну приватизацію державних підприємств.

«Це є не тільки джерело неефективного використання державного ресурсу, а це є величезне джерело корупції,  і ці підприємства використовують для власного збагачення. Вважаю, що у цьому питанні нам потрібно поставити крапку», — заявив він.

«Зубами чіпляються за ці підприємства тільки за єдине — щоб утримувати ці потоки. Треба продавати для того, щоб прийшли інвестиції, модернізація підприємств, нові робочі місця, нова конкурентна продукція», — наголосив Володимир Гройсман.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ