АНТИКОРУПЦІЯ. Запорізька облпрокуратура зупинила оборудку із землею в рекреаційній зоні морського узбережжя у Приморську.

Півтора гектара землі на Азовському морі поблизу дитячого оздоровчого центру — ласий шматок для ділків. Вона могла опинитися під приватними дачами. Рішення про дозвіл на розробку проектів землеустрою для відведення 1,5 гектара землі під приватні обійстя затвердили депутати Приморської міськради. За попередньою оцінкою, вартість землі перевищує 700 тисяч гривень.

Прокурорська перевірка встановила, що сесія міськради Приморська кількома своїми рішеннями в березні та квітні цього року порушила вимоги не лише містобудівного законодавства, а й Земельного та Водного кодексів України. Можете не сумніватися, що у списку майбутніх дачників значилися близькі родичі керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Прокуратура Запорізької області внесла до єдиного реєстру відомості про кримінальне правопорушення за ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) за фактом незаконної оборудки із землею на морському узбережжі в Приморську.

— Окрім розпочатого досудового розслідування порушень закону, прокуратура внесла подання міському голові Приморська про негайне скасування земельних рішень міськради, — повідомила керівник прес-служби обласної прокуратури Маріанна Піскунова.