ПАМ’ЯТЬ. У селі Олексине, що неподалік Тростянця на Сумщині, відкрили пам’ятний знак на честь видатного земляка, легкоатлета зі світовим ім’ям Володимира Куца (1927—1975 рр.).

Це саме він уславив СРСР на  ХVI Олімпійських іграх у Мельбурні (1956), встановивши там два фантастичних як на той час світових рекорди в бігові на 10 та 5 тисяч метрів. І хоч згодом Володимир Петрович перевершив свої ж досягнення, упродовж багатьох років його результати слугували орієнтиром для легкоатлетів світу.

Того дня відзначали день рідного села, відтак на мітинг зібралися не тільки односельці, а й гості з Тростянця, Сум. Право відкрити знак було надано онуку спортсмена — Олексієві Куцу.

Про життя й легкоатлетичні рекорди відомого земляка розповіли голова Сумського обласного відділення Олімпійського комітету України, срібна призерка Олімпійських ігор у Нагано (Японія) біатлоністка Олена Петрова, юна спортсменка з Тростянця Анастасія Зубаха, представники місцевої влади, земляки. До пам’ятного знака лягли букети живих квітів.